NM - Rittbeskrivelse

Lillehammer CK har gleden av å invitere til NM/UM/UL Terrengsykling 2018. Rittet arrangeres i år lørdag 30. juni og søndag 1. juli 2018 på Birkebeiner Skistadion. Birkebeiner Skistadion ligger 5 km fra Lillehammer sentrum, retning Nordseter.

Det er Norgesmesterskap (NM) for junior, senior og Master. Videre er det ungdomsmesterskap (UM) for 13-16 år. For 12 år og yngre er det ungdomsleker (UL). For enkelhets skyld er alt kalt NM i det videre.

Mesterskapet består av 2 disipliner; Rundbane XCO og Sprint XCE. NM starter med rundbane XCO (Cross Country Olympic) som er den største mesterskapsdisiplinen i terrengsykling. Dette er et tradisjonelt rundbaneritt, med klasser fra 6 år og oppover. På søndag kjøres NM Sprint som er en svært publikumsvennlig øvelse. Her kan alle fra 6 år og oppover være med.

NM Rundbaneritt (XCO)

Rundbaneløypa på Birkebeiner Skistadion, som har fått navnet «Arnt-løypa», inneholder bratte motbakker, flere tekniske elementer og partier med gode flytstier. Det er alternative linjer ved teknisk vanskelige elementer. De kortere løypene for de yngre klassene har færre høydemeter og de vanskligste tekniske elementene er utelatt. Dette vil gi utfordringer tilpasset de ulike nivåene og vi tror alle vil finne utfordringer for sitt nivå.

NM Sprint (XCE)

Sprintløype har en kjøretid på ca. 2 min. for å få mange spennende dueller helt frem til målstreken. Løypen vil ha noen naturlige hindringer og noen bygde hindringer som vil gjøre det interessant og spennende for publikum. Aldersgruppen 6-12 år vil kjøre denne løypen som en tempo. For 13 år og oppover vil det være prolog med påfølgende utslagsrunder i «heat». Det er max 32 som går videre fra prolog til finaler. «Finale-heatene» vil bestå av 4 ryttere i hvert «heat». Det vil kunne bli tilpassninger, basert på antall påmeldte i de ulike klassene.