søndag, 26 juni 2016 00:00

Boasson Hagen og Lillehammer CK sikret NM-gull!

Etter fantastisk lagkjøring der den ene etter den andre Lillehammer-rytteren ofret egne sjanser for Edvald Boasson Hagen, kunne "sjefen sjøl" juble for nok et NM-gull i Bodø. 

lck nmLCK var lenge representert i et langt brudd ved Torjus Sleen, mens lagkameratene i hovedfeltet kontrollerte avstanden og passet på Boasson Hagen.

Mot slutten av rittet ble bruddet splittet, men da overtok Tobias Foss i front av feltet og sørget for at det var et samlet felt på siste runden. Siste gang inn i rundens tøffeste bakke tok så Rasmus Tiller en monsterføring og la opp til at Boasson Hagen kunne angripe. Han fikk en luke, men Alexander Kristoff og flere av de store favorittene tettet og en favorittgruppe samlet seg i front på de siste kilometerne.

Med en snau kilometer igjen overrasket imidlertid Boasson Hagen med en langspurt, og den luken klarte ingen av konkurrentene å tette. Det ble dermed NM-gull og trøye på Boasson Hagen, mens Kristoff tok sølv og Kristoffer Halvorsen fra Team Joker bronsen. Det sistnevnte laget kjørte for øvrig svært sterkt under hele rittet, blant annet ved Lillehammer-trioen Ole Forfang, Anders Skaarseth og Truls Korsæth, som endte på plassene seks til åtte.

– Det var et sinnssykt raskt løp, og jeg hadde ikke klart dette uten Lillehammer Cykleklubb. Det de gjorde i dag var helt rått. De gjorde alt jeg ba om og kjørte som proffer. På slutten ble det mye støting, men jeg gikk inn med alt av krefter på den siste kilometeren, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

NM i Bodø er dermed overstått, og Lillehammer CK kan igjen se tilbake på et svært vellykket norgesmesterskap. Vi gratulerer alle!

Se resultatliste her!

Sist redigert søndag, 26 juni 2016 17:54
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -