søndag, 16 oktober 2016 21:37

Opp- og nedturer for LCK-rytterne i Doha

VM i landeveissykling ble i dag rundet av i Doha, der representantene fra Lillehammer opplevde både opp- og nedturer.

Fellesstartene i VM startet på forrykende vis med U23-rittet, der Kristoffer Halvorsen fra Team Joker gikk til topps etter en fantastisk laginnsats. Viktige brikker i laginnsatsen var både Ole Forfang og Anders Skaarseth som LCK-representanter, og det var ingen tvil om at Halvorsens regnbuetrøye skulle deles med hele det norske laget. 

Dagen etter ble det en nedtur for LCKs Ludvik Aspelund Holstad, da han ikke hadde en toppdag og fullførte ikke juniorenes fellesstart. Beste norske ble Sedrik Ullebø på en fin 9.plass.

Søndag var det duket for seniorenes fellesstart, der sidevind førte til et knallhardt ritt i den arabiske ørkenen. Etter hvert kom det avgårde en favorittgruppe med blant andre tre nordmenn; Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og ikke minst Truls Korsæth. Sistnevnte tauet og jobbet på for sine kapteiner, og ble definitivt lagt merke til av både det norske folk og internasjonale storlag. Dessverre fikk ikke Boasson Hagen og Kristoff samarbeidet til å fungere i finalen, og det endte "bare" med henholdsvis 6. og 7.plass. Ikke helt resultatet det norske laget gikk for, men alle kunne si seg enig i at Peter Sagan var en fortjent vinner.

Nå kan vi ikke gjøre annet enn å se frem mot nye muligheter under VM i Bergen om et år, og ikke minst glede oss over Lillehammer CKs fem representanter i Doha. PS! Opprinnelig skulle også Rasmus Tiller til VM, men måtte melde avbud grunnet sykdom.

Se resultater her.

Foto: Norges Cykleforbund

Sist redigert søndag, 16 oktober 2016 21:54
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -