onsdag, 15 mars 2017 12:22

Rittrapporter fra Frida

En av våre hardtsatsende downhill-utøvere, Frida Helena Rønning, har sendt oss rapporter fra sesongens to første ritt. Les dem og se bilder her!

Downhill Shoutheast race #1 Bailey Mountain

I år startet jeg sesongen med det første rittet av tre ritt i cupen kalt Downhill southeast. Rittene er arrangert av Neko Mullaly (DH proff fra området) og han arrangerte dem for første gang i fjor vår. Iden bak rittene er å ha noen ritt før sesongstart til å forbedre alt som må forberedes og derfor gjøre seg klar til sesongens større ritt. I og med at rittene er arrangert av Neko og det er flere andre WC ryttere som bor i området, så er det mange gode som kom ut til rittene både i fjor og i år. Blant annet Greg Williamson fra Scotland og flere gode fra California. Jenteklassen var også relativt stor med 10 startende og flere gode jenter fra øst siden av USA pluss meg og Vera Leivsdotter fra Norge. Det var også mye media oppmerksomhet rundt rittet som gjorde det litt ekstra spennende. Mountainbike Media hadde videoer fra trening og ritt, World cup fotograf  Zach Faulkner for Vital var dere og også flere pinkbike fotografer.

Løypen er laget av Isak Leivsson for det meste med gravemaskin og var en veldig bra ritt løype med mye relevant for den kommende sesongen. Vi hadde proff trening lørdag ettermiddag. Jeg skadet hånden min to uker før rittet, så slet litt med å holde fast i styret, men bortsett fra det gikk treningsdagen fint. Søndag hadde vi tid til et par gjennomkjøringer før rittet også ett race run. Jeg hadde en veldig god følelse gjennom hele løypa og følte jeg kjørte svingene bra og at jeg klarte og gi alt uten og gjøre store feil. Når jeg krysset mållinjen håpet jeg selvfølgelig på det beste etter et bra run, men jeg visste det kom til å være tett med flere gode jenter der. Jeg vant rittet med knappe 0.2 sekunder foran Caroline Washam fra Charlotte og var selvfølgelig veldig fornøyd med det.

baileyrace

VeramegBailey

Foto: Zach Faulkner

Windrock ProGRT #1

ProGRT cupen kan vel beskrives som USAs Norges cup. Det første rittet var i år i mars og det siste rittet er i oktober. Det er totalt 9 ritt og alle er forskjellige steder i USA. De fleste gode amerikanerne var til stede under lørdagens, pluss noen canadiere, Greg Williamson fra Scotland og nå også tre nordmenn.

Vi hadde trackwalk på onsdag hvor vi gikk gjennom løypen og bestmte oss for linjene våre. Torsdag var det trening stort sett hele dagen. Fredag var kvalifisering og rittet var på lørdag. Trengingen på torsdag gikk ikke helt etter planen for min del. Hadde litt problemer med den dårlige hånden, men vi byttet ut litt på sykkelen så det ble litt bedre. Tok også en liten tur på trynet ned i noen steiner og slo hendene litt mer. Så jeg valgte og ta det med ro resten av dagen og håpet hendene bedret seg til dagen etter.

Natt til fredag regnet det mye, så under treningen på morgningen fredag var det relativt vått og gjørmete. Jeg var litt smånervøs første tur, men hendene fungerte ok og etter et par turer følte jeg meg bra på sykkelen igjen. Likte også kanskje spesielt i det glatte føre. Kvalifiseringen senere på dagen gikk helt ok. Jeg tok det litt mer forsiktig enn jeg burde. Løypa hadde tørket opp ganske mye siden treningen ett par timer før. Bortsett fra ett litt for forsiktig run gikk alt ok og jeg endte med å kvalifisere først, som også hjalp litt på selvtilliten etter den dårlige torsdagen.

Solen holdt seg oppe frem til lørdag og løypa var helt tørr igjen før rittet. Følte meg bra på trening og også klar for å prøve å gjøre ett bra run. Det ble med følelsen og ting gikk ikke helt som planlagt. Fikk noe i øyet så fort jeg kjørte ut fra start, det var selvfølgelig litt irriterende men men. Så møtte jeg på en hund i løypa som skremte meg litt, men den kom seg unna i tide, heldigvis. Klarte ikke helt å sykle som jeg ville etter det og endte med og ta en dårlig avgjørelse som endte med både meg og sykkelen på bakken utenfor løypa. Prøvde å komme meg raskt på igjen, men skjønte fort at bak bremsen ikke lengere funket som den skulle så da var det bare å komme seg ned til mål uten å falle igjen. Skadet meg ikke heldigvis og endte på en fjerde plass, så skal vel ikke klage for mye, men blir jo litt skuffet av og til. 

Kvali windrock

Foto: Zach Faulkner

Race run windrock

Foto: Sean Leader

Sist redigert onsdag, 15 mars 2017 12:32
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -