mandag, 01 mai 2017 16:42

Verdifull læring for elitelaget i Danmark

LCK Elite har nå gjort unna tre UCI 1.2 løp i Danmark. Himmerland Rundt, GP Viborg og Skive Rent Liv-løbet var de tre som stod på agendaen for disse tre dagene.

Laget vi har i år er med noen unntak ganske ferske hva gjelder erfaring på slike type sidevindsløp, og vi dro ned med en innstilling om å være offensive og lære hva som gjelder i sidevinden.

De som var på tur var Iver Skaarseth, Per Strømseth, Ole Anders Hattestad, Ola Lierhagen, Jacob R Høyem, Eirik Josten og Sindre Buraas.

Første løpet var Himmerland Rundt. Sidevind og 7 tidvis røffe gruspartier gjør dette løpet hektisk og krevende. Gutta havner litt tidlig bakpå som gjør det til en tøff dag for oss. Mange fikk seg en oppvekker over hvor stort utslag sidevind kan ha i en ellers flat løypeprofil.

strømseth danmarkViborg GP fulgte dagen etter. Gutta vet at det er fra front det skjer, og at posisjonen i feltet er helt avgjørende for å kunne sitte med i løpet. Vi lykkes heller ikke her, selv om vi er vesentlig nærmere enn vi var dagen før. Iver prøver seg solo en periode i starten av løpet, men merket tidlig gårsdagen. De kom seg heller ikke frem, og da er det «game over» med så mange sterke i feltet.

Skive løpet avslutter de tre løpene i Danmark. Det var meldt mye vind de første milene langs kysten nord for Skive. På start visste derfor samtlige at det kom til å «smelle» med en gang, og at man måtte sitte i de første viftene om man skulle ha håp om å henge med. På møtet dagen før var det stemning for å vise at vi kunne klare dette, og at vi er bedre enn det vi hadde vist så langt.

Strømseth og Skaarseth viser at de har tatt til seg det som har skjedd de første løpene, og sitter endelig med i front. Jacob er uheldig med en tidlig punktering, og i løp med viftekjøring går dessverre toget med en gang man har teknisk trøbbel. Denne dagen er absolutt ikke marginene på vår side når både Strømseth og Skaarseth punkterer ut av henholdsvis første og andre vifte.

Resultatene uteblir denne helgen, men vi tar med oss erfaring og lærdom. Vi skal jobbe videre, og det er kun snakk om tid før man har marginer og resultater på sin side. Nye sjanser allerede til helgen med SGP og RGP!

Foto: Karstein Vabø

Sist redigert mandag, 01 mai 2017 17:00
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -