fredag, 22 september 2017 18:30

Skaarseth nummer 10 i U23-VM

Det ble en forrykende U23-fellesstart under VM i Bergen, men for det norske landslaget gikk det ikke helt som de hadde håpet.

Lillehammer CK var sterkt representert ved  Anders Skaarseth, Rasmus Fossum Tiller, Tobias Foss og Ole Forfang, som sammen med Kristoffer Halvorsen og Syver Wærsted utgjorde det norske U23-laget. Det var store forventninger til dagens fellesstart, der planen var å forsvare fjorårets gull til Halvorsen.

Tidlig måtte det norske laget ta ansvar, men fikk etter hvert plassert Tiller i et farlig brudd som holdt unna langt inn i finalen. Samtidig jobbet Wærsted, Foss og Forfang med å kontrollere avstanden og gå etter nye bruddforsøk.

Dessverre ble løypen litt for tøff for Halvorsen, og dermed var det Tiller og Skaarseth som ble de norske håpene i avslutningen. Tiller hadde allerede kjørt sterkt i bruddet, men klarte sammen med Skaarseth å bite seg med over Laksebakken for siste gang. 

To mann holdt unna i fronten, mens restene av hovedfeltet spurtet om bronsemedaljen. Her var det Skaarseth som spurtet best av våre, etter at Tiller hadde prøvd seg på et siste bruddforsøk med noen kilometer igjen. I spurten endte Skaarseth på en fin 10.plass, selv om ambisjonene for laget utvilsomt var høyere i dag.

Se resultater her.

Nå ser vi fremover mot de gjenværende fellesstartene, og da særlig søndagens eliteritt hvor Edvald Boasson Hagen og Truls Korsæth er representantene fra LCK.

Foto: Norges Cykleforbund

Sist redigert fredag, 22 september 2017 18:47
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -