NM Landevei 2022

Årets NM uke er gjennomført og utøvere fra Lillehammer Cykleklubb har virkelig vist god innsats og evne til god medaljefangst i Trøndelag. Offensiv kjøring på fellesstartene den første helga for junior og menn U23 viser at utøverne er i god form. Aurora Storlien Ulen kjørte aktivt i kvinner juniors fellesstart og viste sterk kjøring i fellesstarten for kvinner junior. For juniorgutta ble det dessverre ingen medalje på fellesstart, men gutta var utelukkende med på å prege rittet og kjørte offensivt fra start med både Kasper Haugland og Jørgen Nordhagen i brudd. Johannes Staune-Mittet viste sin styrke ved å kjøre inn til en 2. plass etter Søren Wærenskjold, Uno-X Pro Cycling Team.

Under både individuell tempo tirsdag og lagtempo torsdag ble det håvet inn medaljer fra LCK ryttere. I kvinner junior stikker Aurora av med bronse etter å ha gjort alt riktig under den 25 km lange individuelle tempoen, Jørgen Norhagen tar gull i gutter junior, Tobias Foss tar gull og Truls Nordhagen bronse i menn elite. På lagtempo står LCK øverst på pallen i både menn senior og junior, med all ære til Kasper Haugland, Jørgen Nordhagen og Herman Emil Eriksen i menn junior. Og i menn senior: Ånde Holter, Johannes Staune-Mittet og Truls Nordhagen.

Gaterittetene var fylt med mye action i en veldig spennende løype inne i Levanger sentrum. Aurora Storlien Ulen rykket midtveis i løpet å ble lenge liggende i front med Camilla Rånes Bye fra Stjørdals Blink like bak. God teknisk og aktiv kjøring resulterer i sølvmedalje til Aurora. Menn junior kjørte offensivt hvor Kasper Haugland lå lenge i front. Topp 3 rytter fra LCK: Henrik Fjermedal på 7. plass, Kasper Haugland på 16. plass og Georg Rydningen på 20. plass. For M-elite ble det en tøff dag i løypa og dessverre et par uhell. Gutta som stilte til start var: Sindre Sagbakken, Ulrik Tvedt, Tobias Alvestad og Even Thorvaldsen.

Søndagens fellesstart for K-elite og M-elite startet i Levanger sentrum og ble avsluttet med runder på 22,3 km i Skogn. Først ut var kvinner Elite der Elise Marie Olsen og Amalie Christensen stile på start for LCK. Elise kjører inn til en sterk 8. plass med hovedfeltet 2 minutter bak vinneren Malin Eriksen, CK Victoria og Vibeke Lystad, Ringerike SK.

I menn elite starter 7 LCK ryttere, samt flere av våre proffer som Tobias Foss, Rasmus Tiller, Edvald Boasson Hagen, Johannes Staune-Mittet, Rasmus Tiller, og med flere. Det ble kjørt hardt fra start og lenge var LCK med i front med Truls Nordhagen, Brage Aulstad og Ludvik Aspelund Holstad. Med de rutinerte proffgutta foran gjennom de siste rundene blir det for tøft å holde følge. Rasmus Tiller stikker av med gull og Edvald Boasson Hagen med bronse. Begge gode forbilder for klubben!

 

NM medaljer Lillehammer CK:

 

Fellesstart KJ, MJ og MU23:

Johannes Staune-Mittet (MU23): Sølv

 

Individuell tempo KJ, MJ, K-Elite og M-Elite:

Jørgen Nordhagen (MJ): Gull

Aurora Storlien Ulen (KJ): Bronse

Tobias Foss (ME): Gull

Truls Nordhagen (ME): Bronse

 

Lagtempo KJ, MJ, K-Elite og M-Elite:

Kasper Haugland, Jørgen Nordhagen og Herman Emil Eriksen (MJ): Gull

Ådne Holter, Johannes Staune-Mittet og Truls Nordhagen (MU23): Gull

 

Fellesstart K-Elite og M-Elite:

Rasmus Tiller (ME): Gull

Edvald Boasson Hagen (ME): Bronse

 

Gateritt KJ, MJ, K-Elite og M-Elite:

Aurora Storlien Ulen (KJ): Sølv