I en sesong preget av korona, var det lenge usikkert om det ble noen Uno-x sykkelgledecup i 2020. Før sommeren valgte likevel styret i klubben å arrangere 3 ritt høsten 2020, noe som viste seg å være både etterlengtet og vellykket.

Som navnet tilsier er det sentrale med rittkonseptet at det skal basere seg på sykkelglede. Derfor skjer rittet i trygge omgivelser inne på Birkebeineren stadion, det er sosialt ved at alle rytterne starter samtidig og rittformen er slik at det skjer mye underveis. Derfor er det utrolig flott at så mange har vært med, og at nettopp sykkelgleden har stått i sentrum.

3 ritt i en forkortet sesong

Årets første ritt ble noe preget av koronautbruddet på NTG. Alle potensielle deltagere i juniorklassen var i karentene, og det var også en del frafall i andre klasser. Likevel var det nær 50 deltakere.

16. september var det klart for ritt 2. Kraftig vind på en litt hustrig høstkveld hindret ikke at nær 80 deltakere var med. Det ble kjørt hardt i alle klasser, og særlig huskes 15-16-årsklassene for guttene, der fem ryttere fra fire ulike klubber kjempet hardt om poeng gjennom alle rundene. LCK sin egen rytter Herman Emil Eriksen var både først i mål og tok flest poeng underveis. Imponerende av en unggutt som har sitt første år i klassen.

Siste ritt gikk av stabelen 30. september. Regn og høsttemperaturer hindret ikke at det også denne gangen var stor deltakelse. Rittet var en super avslutning på en kort, men intensiv ritthøst med Uno-X sykkelgledecup.

Neste år planlegger vi for en full rittserie med tilsammen 6 ritt. 3 før og 3 etter sommeren. Vi ønsker å få til en enda bedre ramme rundt rittene, og bedre både påmeldingsløsning og resultatservice. Sykkelglede skal fortsatt være det viktigste, og selve rittformen vil nok ganske sikkert stå seg slik den har vært gjennomført disse to årene.

Resultater og tilbakemeldinger

Har du noen tilbakemeldinger eller forslag til forbedringer. Gi oss dem her

Resultater publiserer for klassene fra og med 13-14 år. De som er yngre får holde oversikten selv. Resultater finner du her

I 2021 ønsker vi å gire opp Uno-X sykkelgledecup enda ett hakk eller to. For å få til dette trenger vi en noe større rittkomité, og vi ser etter deg som ønsker å være med. Kunne du tenke deg å være med på å utvikles rittkonseptet ytterligere, så send en epost til nestleder i styret Eirik Haagensen: haagensen.eirik@gmail.com