Foto: Emil S Nyeng / Birken

Da har vi fått Birkebeinerrittet 2024 litt på avstand og det er tid for å oppsummere. Og vi starter med å gjøre det med ett ord: FANTASTISK!

Strålende og varmt vært, kjempestemning (som vanlig) over fjellet, blide og glade syklister og gode resultater fra LCK-syklistene. Da kan vi ikke annet enn å være fornøyde.

Resultatene

  • Totalt sett gjennomførte 52 ryttere som representerte Lillehammer Cykleklubb Birkebeinerrittet. Av disse klarte 30 merket.
  • Eliteklassen ble vunnet av Ådne Holter (Uno-X Mobility/Lillehammer CK) og junior elite av Jørgen Holm Grøneng.
  • På Halvbirken hadde klubben kun 1 deltaker, som til gjengjeld ble totalvinner av hele rittet. Gratulere til Kjell Vidar Brumoen.
  • 6 ryttere fra Lillehammer Cykleklubb deltok i Ultrabirken, med Markus Rise som bestemann på 2. plass totalt.
  • Totalt 12 ryttere deltok fra klubben under Ungdomsbirken.

Her er pallplasser for klubbens ryttere (mangler klassene på trippelen, så det mangler trolig noen):

 

🥇Jørgen Holm Grøneng, elite junior
🥇Ådne Holter, elite
🥇Marthe Bjørnsgaard, totalvinner Birkebeinertrippelen
🥇Markus Rise, Ultrabirken 20-24, nummer 2 totalt
🥇Kjell Vidar Brumoen, halvbirken
Vinner av Menn elite junior: Jørgen Holm Grøneng
🥈Birk Strand Rønnestad, Ultrabirken 17-19, nummer 5 totalt
🥈Petter Sørensen, Ultrabirken 40-49
🥈Mina Mobråthen, elite junior
🥈Bent Hagen, Ultrabirken 60-69
🥈Live Kolstad Haanshus, 40-44
🥈Marcus Brovold, 20-24
🥈Lisa Bergman, Ungdomsbirken 12 år
🥉Linnea L’Abée-Lund, Ungdomsbirken 12 år
🥉Sigve Torseth, Ungdomsbirken 15 år
🥉Sondre Ferl-Runningshaugen, 20-24
🥉Anne Elvebakk Linn, 55-59
🥉Kjetil Elstad, 55-59
🥉Line Mæhlum All-road
På Barnebirken var klubbens egne Håkon Torseth rittleder, og han hadde laget en helt ny trase som bød på utfordringer og mye moro for ungene. Over 200 barn deltok, og det var veldig gøy å se så mange i de nye LCK Kids-trøyene som klubben låner ut til alle som er medlem av klubben og deltar på Kids-treningene.

Opplevelsen

I år hadde klubben en drikkestasjon i Kvarstadseterlia, bemannet av klubbmedlemmer på dugnad. Det er noen år siden klubben hadde det sist, og vi håper det kan bli en tradisjon. Tilbakemeldingene fra klubbens ryttere på tiltaket var i alle fall god, og mange vil mene at Lillehammer CK bør være representert på fjellet under Birken.

I tillegg hadde vi, som eierklubb, fått lov til å sette opp et telt i målområdet. Hensikten var å skape en møteplass for de som hadde syklet og andre som er glade i Lillehammer Cykleklubb. Det var en del med klubbtilhørighet innom teltet, men her skal vi justere litt om vi gjør dette igjen. Om noen har ideer om hvordan vi kan gjøre dette attraktivt, er det bare å sende oss en epost til post@lillehammerck.no.

Early bird-tilbud til 16. september

Enten du deltok i år eller ikke, har du nå muligheten til å sikre ditt treningsmål for neste sesong ved å slå til på Early Bird-tilbudet til Birken: Birken | Early Bird SykkelBirken 2025 (birkebeiner.no)

Vi håper å se deg til start.