Kleivbakken Sykkelpark

Velkommen til Kleivbakken Sykkelpark,

Lillehammers nærmiljøanlegg for sykkel er plassert på sørsiden av Håkonshall ved Stampesletta, se i kart. Kleivbakken Sykkelpark inneholder en 600 kvadratmeter asfaltert pumptrack, rundbaneløype for terrengsykling og en etterhvert gapahuk.

Kleivbakken Sykkelpark eies og driftes av Lillehammer Cykleklubb, men med Lillehammer Kommune som grunneier. Arbeidet er utført av Trailhead Nesbyen. Sykkelparken er finansiert av støttemidler fra Sparebankstiftelsen DNB og spillemidler fra Norsk Tipping.

 

Hva er en pumptrack?

En pumptrack er en asfaltert rundbane som kommer i mange forskjellige fasonger og lengder. Typiske elementer i en pumptrack er doseringer, korte småbakker, kuler og hopp. Formålet er at du skal «pumpe» deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet pumptrack. En pumptrack brukes som oftes til sykkelaktivitet, men man kan også benytte skateboard, sparkesykkel m.m. Å sykle i en pumptrack gir god teknikktrening, som svingteknikk, balanse og bikehandling.

Hvem kan benytte Kleivbakken Sykkelpark?

Dette anlegget kan benyttes av alle i alle aldersgrupper, til både organisert trening og uorganisert aktivitet. Alle skal alltid bruke hjem, vise hensyn til andre og følge Kleivbakken Sykkelparks egne regler.

Regler for bruk av pumptrack:

  • All ferdsel skjer på eget ansvar
  • HJELM er alltid påbudt i pumptrack, uansett hvilket utstyr du ferdes på.
  • Hold øynene åpne og se deg godt for slik at du unngår kollisjon.
  • Alle må kjøre i samme retning.
  • Sykkel har fortrinnsrett i pumptrack.  Skateboard, sparkesykler og annet utstyr uten brems bør ikke brukes når det er andre i pumptracken.
  • Løping og annen lek i pumptracken er ikke tillatt når folk sykler der.
  • Hold anlegget søppel-, rus- og røykfritt.

 

Kart Kleivbakken Sykkelpark pumptrack

Vår hovedsamarbeidspartner

Våre samarbeidspartnere