Lillehammer Petit Prix 2023

Da er nok et Lillehammer Petit Prix over for denne gang, og vi oppsummerer denne helgen med å si: Vel gjennomført av både ryttere fra Lillehammer CK, funksjonærer og ikke minst en stab som har stått på for å planlegge og gjennomfører en helg med 4 ritt på 3 dager.

 

Vi startet helgen 2.-4 juni i strålende og godt sommervær. 2 uker før LPP var ikke været i nærheten slik det ble denne helgen. Rittleder noe skjelven i beina, kunne fortsatt se at det lå 40 cm med snø i løypenettet på Birkebeiner Skistadion som den ene etappen skulle arrangeres. Med god hjelp av olympiaparken, som måket bort snøen, ble det klart og bar asfalt for ritt også på skistadion.

 

LPP hadde utvidet sin helg med Bakketempoen på fredag. Dette var noen av det mest fantastiske etappen som kommissærene hadde vært borti. Med den beliggenheten og atmosfæren, tror vi også rytterne koste seg opp  Vipvegen fra Lysgårdsbakken over grusvegen inn til skistadion. Det var 92 ryttere som stilte til start fra alderen 10 år til junior. En av verdens beste syklist, Jørgen Nordhagen, syklet denne etappen på 8 min og 13 sek. Jørgen starter i utviklingslaget til Jumbo Visma neste år. Prøv selv!!.

 

Lørdagen startet like bra værmessig som fredag. Strålende sykkelvær med sol fra klar himmel. Smil fra alle på arenaen og klare for gateritt. En runde på ca 1,8 km som sykles x antall runder etter hvor gammel de er. Her var det full fart og spenning med krappe svinger, ingen uhell, heldigvis.

 

På ettermiddagen var det på nytt klart for ritt, da tempo, som også var en del av regionmesterskapet for Innlandet. Regionensmesterskapet ble preget av at det var stort sett bare ryttere fra Lillehammer CK som stilte denne helgen, med over 20 ryttere på alle etappene og regionmestere i alle klasser til arrangørklubben.

Lørdag kveld samlet vi alle til en høytidlig premiesermoni i Håkonshall med pizzabuffet.

 

På søndag avsluttet vi helgen med Fellesstart fra Buvollen barnehage der alle syklet en runde på 8,3 km med x antall runder ift alder. Dette er en knallhard etappe med mange høydemeter som skal kjøres. M 15 -16 års syklet totalt 6 runder og endte på ca. 1000 høydemeter totalt. Lillehammer CK hadde mange gode resultater denne helgen og hadde klassevinnere også.

 

Arrangementskomiteen ser seg svært fornøyd med gjennomføringen av dette arrangementet selv om vi ser en nedgang i deltakerantallet fra i fjor. Det er spesielt i de yngste klassene, og fra våres side er dette bekymringsfullt med tanke på rekruttering til landeveissykling.

 

Det er klart at slike arrangement krever mye ressurser og  skaper ikke de store inntektene til klubben, men vi tror at det er svært viktig at klubben holder på dette arrangementet for barn og ungdom fremover.

 

Vi takker alle som har bidratt for at dette arrangementet nok en gang ble vellykket, og med gode tilbakemeldinger fra andre tilreisende klubber. Når været også spilte på våres siden var det bare å smile og være takknemlig for all hjelp fra de som bakte kaker, sto vakt i løypa, tidtaker som jobbet døgnet rundt nesten denne helgen for å kunne for resultater, sanitet, speakeren som holdt i gang alle dager, kiosksalg og hele komiteen!

 

Tusen Takk for en super helg!

 

På vegne av LPP komiteen, rittleder Terje Torseth