Foran sesongen 2020 har 3 lovende ryttere meldt overgang til Lillehammer og vil inngå i klubbens elitesatsing på terreng rundbane. Trekløveret er alle avgangselever ved NTG terrengsykkel og er hardtarbeidende ryttere som nå skal ta fatt på sin første sesong i seniorklassen. Lillehammer CK har i flere år hatt et miljø og en satsing for de som ønsker å være del av et trenings- og konkurransemiljø etter endt videregående skole. Det er denne muligheten og dette miljøet de 3 ungguttene nå ønsker å bli en del av fremover, sammen med blant annet Erik Hægstad, Petter Fagerhaug, Erik Nordsæter Resell, Eirik Pettersen og Sigurd Salberg Pedersen m. fl. som i sin tid gjorde det samme valget.

Vi har tatt en prat med de 3 om bakgrunnen for dette valget

Ole Sigurd Rekdahl var den dominerende rytteren i rundbane i 2019, ble også norsk mester og vant også juniorklassen sammenlagt i Norgescupen. Han har også vært fast innslag på landslaget i siste sesong og vist at han holder et meget høyt nivå, også internasjonalt.

Etter mange år i Halden CK, har jeg nå valgt å bytte til Lillehammer CK. Valget skyldes at jeg skal bli boende og satse på terrengsykkel på Lillehammer. Det var da et nødvendig og naturlig valg å bli en del av miljøet de har skapt i Lillehammer CK med gode treningsfasiliteter, dyktige trenere og godt treningsmiljø.

Emil Vangen har vokst opp med syklingen rundt det gode miljøet i Fiskum og vært en av de beste i sin klasse opp igjennom alders- og senere juniorklassen. Han begrunner klubbskiftet sitt på denne måten:

Jeg valgte LCK på grunn av veldig gode treningsforhold og bra miljø, for meg er dette svært viktig når det kommer til det å satse på sykkel. Det er nødvendig å ha noen å bryne seg mot på trening og som også er kompiser utenom syklinga. Jeg ønsker å kombinere litt landevei og terreng, og ser at LCK gir god støtte på begge muligheter og samtidig kan jeg bli del av et godt lag.

Ola Helleberg har også gått gradene i Fiskum etter at han startet med sykling som 15 åring. Etter noen litt trøblete sesonger, viste han i 2019 at han er en vi absolutt skal regne med i årene fremover. Fremgangen i 2019 ga han god motivasjon til å fortsette med sykling etter at han til våren går ut fra NTG.

Jeg valgte Lillehammer CK for å fortsette satsing etter endt skolegang på NTG. For å utvikle seg er det viktig å være i et godt miljø, noe man finner her. Gode treningsfasiliteter samt lagkamerater på bra nasjonalt og internasjonalt nivå som man kan lære av og sammenlikne seg med. Ser fram til å bli en del av gjengen!

Eirik Pettersen og Lars Stensløkken er til daglig trenere for rytterne ved NTG sykkel. Styrken til de tre guttene ligger i at de har hverandre. Nå ønsker alle tre å utvikle seg videre i et miljø som utfordrer dem. Det unike samarbeidet til NTG Lillehammer og Lillehammer CK gjør det til et naturlig valg for alle tre. De vil bidra til å styrke laget og den naturlige utviklingstrappen som ligger i systemet vårt på Lillehammer. Trekløveret kjennetegnes som dedikerte ryttere, som alltid har et smil og en latter på lur. De balanserer humor og seriøsitet på en god måte, og bidrar positivt til treningsmiljøet på NTG, uttaler Pettersen i forbindelse med overgangen.

Erling Høyem, daglig leder i Lillehammer CK er veldig fornøyd med overgangen til de 3 rytterne. Ole, Ola og Emil er svært lovende ryttere som vi selvsagt er glade for ønsker å bli boende her etter at de er ferdige på NTG. Det å få 3 så positive og hardtarbeidende gutter inn i treningsmiljøet her er vi overbevist om at vil være positivt både for dem, men også for miljøet som er her fra før. De er som sagt svært lovende syklister, men ikke minst er det gutter med flotte holdninger og verdier og som ser betydningen av å være i et treningsmiljø som stimulerer til videre satsing, det setter vi stor pris på sier Høyem

Lillehammer CK ønsker guttene hjertelig velkommen til klubben og vil samtidig takke Halden CK og Fiskum IL for den støtte og oppfølging de har bidratt med i alle de årene de var i sine moderklubber!

 

 

Juniorklassen i Birken 2019