12. juni arrangeres tredje ritt i Uno-X sykkelgledecup. Vi markerer samtidig at det er 50 år siden klubben ble stiftet to dager senere, 14. juni.

Historien

Lillehammer Cykleklubb ble stiftet 14. juni 1974. Riktignok har klubben røtter tilbake til da Lillehammer Velocipedklubb ble stiftet så tidlig som i 1899, men klubben ble restiftet i 1974 hadde det vært noen års opphold i klubbdriften. I forbindelse med 40-årsjubileet i 2014 laget klubben et jubileumsmagasin som det fortsatt er mulig å lese i digital versjon. I magasinet kan du lese en del om klubbens nyere historie fram til 2014, blant annet om Edvald Boasson Hagen, som den gang nylig hadde tatt sølv i VM fellesstart, nybakt tempoverdensmester for junior Oscar Svendsen og den fremadstormende junioren Anders Skaarseth.

Etter 2014 har klubben fortsatt å gjøre seg bemerket, med toppresultater både nasjonalt og internasjonalt i grenene landevei, rundbane og utfor. Vi har fått en tempoverdensmester i Tobias Foss, en rekke proffsyklister og en så lang rekke medaljer i norske mesterskap at vi ikke lenger har tellingen. Klubben rekrutterer godt, og er blant få klubber i Norge som har såpass stor bredde når det gjelder syklister innen ulike grener.

Uno-x sykkelgledecup

Uno-X sykkelgledecup er et rittkonsept klubben er utrolig stolte av, og noe vi kan takke vår hovedsponsor Uno-X Mobility Group for at ha blitt noe av. 6 ganger i året samler vi alt fra 6-åringer til elitesyklister til gateritt i trygge omgivelser på Birkebeineren skistadion. Tidvis har vi hatt over 80 deltakere, noe vi er veldig godt fornøyd. Her kan alle sykle mot ryttere på sitt eget nivå, om ønskelig på tvers av alder og kjønn.

Jubileumsfeiring 12. juni

I forbindelse med Uno-X sykkelgledecup 12. juni ønsker vi å markere klubbens jubileum 2 dager senere. Vi får besøk av ordfører Hans Olav Sundfør, som har lovet at han skal bli med å sykle noen runder vår proffsyklist Anders Skaarseth, som vi i disse dager stadig ser i TV-ruta under Criterium de Dauphiné. Til de 60 første som kommer i mål (det vil i hvert fall si Kids i barneskolealder) har vi bolle og smoothie, vi har kiosk med litt ekstra utvalg for anledningen, vi har ferdighetsløyper, loddtrekning og kanskje finner vi på noe annet moro før den 12. juni.

Selve rittet begynner kl 1730, men vi oppfordrer til å være tidlig ute.

Vi håper du vil være med oss å feire. Gjerne ved å delta i rittet, men om du ikke ønsker det er det mulig å komme å heie, drikke kaffe, spise deg en pølse og snakke med andre sykkelinteresserte.

Ønsker du å være med på rittet og ikke har meldt deg på tidligere i sesongen, kan du gjøre det her helt gratis.