Fredag 4. september og lørdag 5. september kommer Norges beste sykkelryttere til Lillehammer, Øyer og Gausdal for å sykle individuell tempo og landeveisritt. Lillehammer Cykleklubb stiller mannsterke under fredagens tempo, i tilegg til at Ådne Holter som sykler for klubben er på startstreken for Joker Fuel of Norway. På startstreken er også de nybakte europamesterne Jonas Iversby Hvideberg og Andreas Leknessund. Første start er 11.23, og rittet kan følges direkte på Tv2 Sport2 og TV2 Sumo.

Lørdag er det landeveisritt i en tøff løype som slynger seg gjennom alle de tre kommunene i Lillehammer-regionen. Som fredag er starten på Tingberg, og målgang er på Ilsetra. Elitelaget til Lillehammer CK er selvfølgelig på startstreken. I tillegg stiller Lillehammer-brødrene Iver og Anders Skaarseth for Uno-X Procycling Team, og LCK-rytterne Ludvik Holstad og Ådne Holter kjører for Joker Fuel of Norway. Start er 11.00, og om du ikke har anledning til å stikke ut i traseen for å se rytterne, kan også dette rittet følges direkte på TV2s kanaler fra 12.30.

Uno-X development weekend skulle samlet noen av de beste rytterne på nivå 2 i Europa. Grunnet covid-19 blir det derimot bare norske og noen danske ryttere på startstreken. Rittet er likevel underlagt kravene til det internasjonale sykkelforbundet, og rittet følger svært strenge smittevernsregler. Du kan lese mer om rittet på rittets egne nettside.

Trase og trafikkinformasjon

Under har vi lagt inn noe informasjon om traseen, og påvirkning på trafikk. Du kan lese mer detaljer på rittets sider

Fredag: temporitt mellom Tingberg og Tretten
Lørdag: landeveisritt som starter på Tingberg og er innom Nermo, Fåberg, Øverbygdsvegen, Segalstad, Jørstadmoen, Vingnes, Saksumdal, Forset, Svingvoll og Tretten og ender på Ilsetra
Fredag vil rittet føre til begrenset framkommelighet på den aktuelle strekningen fra cirka 11.00 til 14.00.

Lørdag vil rittet medføre ventetid en stund før rytterne passerer og en stund etterpå. Omtrentlige passeringstider er slik:

Tingberg 10.30
Fåberg 10.50
Segalstad Bru 11.15
Jørstadmoen 11.35
Vingnes 11.45
Saksumdal 12.00
Forset 12.20
Svingvoll 12.45
Tretten 12.55
Tingberg 13.10
Ilsetra 13.40