Hilsen fra styreleder

Når kids-gruppa drar i gang sine treninger tirsdag 2. mai er alle gruppene i klubbene i gang med sykkelsesongen. Klubben har de siste årene hatt en stor og aktiv kids-gruppe, og det håper vi blir tilfellet også i år. Kjenner du noen som har lyst til å prøve, er det trening tirsdager kl 18. På første trening er det oppmøte ved Håkons hall, så vil alt om treninger utover sesongen kommuniseres via Spond. Les mer om Kids-treninger og finn kontaktinformasjon til Åshild som er lagleder for kids på Kids 6-12 – Lillehammer Cykleklubb (lillehammerck.no).

Mange masterssyklister til Helgøya

Selv befinner jeg meg i masters-kategorien og hadde en veldig fin tur med mastersgjengen til Helgøya i går. Turene med mastersgjengen har hatt rykte på seg for å gå veldig fort, og i år er det tatt grep for å unngå det. Helgøya-turen viste at grepene har fungert, og tempoet var relativt behagelig selv for meg som tidvis har vært helt i kjelleren på disse turene. Vi var godt over 20 syklister som startet turen fra Håkons hall. Noen valgte å kutte ned turen noe, men 14 syklister var med på hele turen. Noe som var veldig gledelig. Masterstreningene skal være for alle, og blir vi mange har vi alltids muligheten til å dele opp gruppa. Meld deg inn i (10) LCK master treningsgruppe | Facebook for å få oversikt over treningene, som de fleste ukene er tirsdag, torsdag og søndag. Det planlegges for deltakelse på Randsfjorden rundt og Lillehammer – Oslo.

Elitelagene godt i gang

Også elitelagene er godt i gang med sesongen, selv om landevei fikk en amputert tur til Stjørdal i helgen grunnet været. Men alle landeveislagene har fått matching i Europa, og Jørgen og Kasper har også syklet noen ritt for juniorlandslaget. Kommende helg er det Sundvolden GP og Ringerike GP, to klassiske ritt som samler et sterkt startfelt og som har mye prestisje ved seg.

Elite terreng har hatt norgescupåpning i Vigrestad, og det ble flere pallplasser til LCK-ryttere. Det lover godt for en sesong som har rekordmange norgescup-ritt, og allerede kommende helg er det Rye Terrengsykkelfestival.

Birken-nedgang påvirker ikke klubben på kort sikt

Mange av dere har sikkert fått med dere at Birken går med betydelig underskudd i 2022. For Lillehammer cykleklubb får ikke det noen konsekvenser på kort sikt, siden vi ikke forventer utbytte fra Birken i 2023 og de kommende årene. Budsjettet til klubben går i balanse uten utbytte fra Birken. I 2023 erstatter vi Birken-utbytte delvis med noe mer dugnadsinntekter, og vi vil snart ha behov for bistand fra klubben til å selge Tour de France-kalendere. Mange er kjent med julekalendere fra andre klubber, vi i LCK har vår variant på sommeren. Mer informasjon om dette kommer om ikke så lenge. Over tid er vi likevel avhengig av at Birken får en solid økonomi, og betaler utbytte til eierklubbene.

Birken har akkurat nå en jubileumskampanje, der du får 20 % rabatt om du melder deg på rittet innen 8. mai. Håper å se mange av klubbens ryttere på startstreken.

Arrangementsuken

Denne uken drar vi i gang arrangementer i klubbens regi, med Syklingens dag på CC Strandtorget på lørdag og offisiell åpning av Kleivbakken sykkelpark søndag. Jeg håper klubbens medlemmer kommer og deltar på begge arrangementene. Syklingens dag var den best besøkte aktiviteten på Strandtorget i 2022, og de var selvfølgelig strålende fornøyde. Vi satser på like stor suksess i år. Pumptracken ble i det stille åpnet i fjor, og det var utrolig gøy å se all aktiviteten der fra dag 1. Nå skal vi ha en litt mer offisiell åpning, og vi tror arrangementet på søndag blir veldig gøy å være med på.

Neste uke skal etter planen Uno-X sykkelgledecup starte opp 10. mai, men det er i skrivende stund litt uklart om det blir noe av grunnet all snøen som fortsatt preger Lillehammer.  Følg med på Uno-X Sykkelgledecup – Lillehammer Cykleklubb (lillehammerck.no) og klubbens Facebook-side for mer informasjon de kommende dagene. Sykkelgledecup er først og fremst et gøyalt rittkonsept for alle – også masterssyklister.

Neste styremøte

Styret har sitt neste styremøte 7. juni, og jeg vil veldig gjerne at du sender meg en epost til haagensen.eirik@gmail.com dersom det er saker du opptatt av og som du mener styret bør diskutere.

 

Hilsen
Eirik Haagensen, styreleder